lsusb: not found



  • Hi

    I am trying to see the devices attached to my USB hub on the omega 2 and I read in the forum to try and run lsusb. However, I get ... -ash: lsusb: not found.

    What am I doing wrong? Is it part of the core? If not how do I get it? Or is there a similar command that is part of the core in the Omega 2? I have not seen anyone saying we need to install it ... I tried with opkg and also cannot find.

    Please help



  • @Gerry-Wong usbutils package installs the lsusb utility. Uncomment this line in '/etc/opkg/distfeeds.conf':

    src/gz reboot_base http://downloads.lede-project.org/releases/17.01-SNAPSHOT/packages/mipsel_24kc/base
    

    Run:
    opkg update
    opkg install usbutils

    # Omega2+  v0.2.0 b186
    
    root@Omega-99A5:/# lsusb --help
    Usage: lsusb [options]...
    List USB devices
      -v, --verbose
          Increase verbosity (show descriptors)
      -s [[bus]:][devnum]
          Show only devices with specified device and/or
          bus numbers (in decimal)
      -d vendor:[product]
          Show only devices with the specified vendor and
          product ID numbers (in hexadecimal)
      -D device
          Selects which device lsusb will examine
      -t, --tree
          Dump the physical USB device hierarchy as a tree
      -V, --version
          Show version of program
      -h, --help
          Show usage and help
    

    Good luck.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Community was lost, please wait while we try to reconnect.