Kernel Panic! No Working init found.



  • Hi. Im kind of new with the Omega. I ran the firmware update from the webapp for my 2+. It bricked. I've noticed that my problem is with the kernel.Ive tried with this
    http://community.onion.io/topic/1154/omega-2-usb-firmware-install-after-brick-resolved
    but i cant even get the menu with the reset up.
    All that i can see wiring a usb/ttl adapter is:
    verifying checksum ok
    a lot of text like:
    [ 19.278040] jffs2: jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x01df0004: 0x5000 instead
    [ 19.287662] jffs2: jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x01df0008: 0x1000 instead
    [ 19.297284] jffs2: jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x01df000c: 0x1000 instead
    [ 19.306906] jffs2: jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x01df0014: 0x7d24 instead
    [ 19.316527] jffs2: jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x01df0018: 0xe069 instead
    [ 19.326148] jffs2: jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x01df001c: 0x3fe2 instead
    [ 19.335771] jffs2: jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x01df0020: 0xfe74 instead
    [ 19.345392] jffs2: jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x01df0024: 0xd5b2 instead
    [ 19.355014] jffs2: jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x01df0028: 0xcc36 instead
    [ 19.364630] jffs2: Further such events for this erase block will not be printed
    [ 19.400773] jffs2: CLEANMARKER node found at 0x01dffbfc, not first node in block (0x01df0000)
    [ 19.409494] jffs2: Node at 0x01dfffe8 with length 0x00000044 would run over the end of the erase block
    [ 19.418939] jffs2: Perhaps the file system was created with the wrong erase size?
    [ 19.426700] jffs2: jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x01e00004: 0x00a0 instead
    [ 19.436332] jffs2: jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x01e00008: 0xc4bb instead
    [ 19.445955] jffs2: jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x01e0000c: 0xc4bb instead
    [ 19.455577] jffs2: jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x01e00010: 0xaccd instead
    [ 19.465199] jffs2: jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x01e00028: 0x8a4b instead
    [ 19.500237] jffs2: CLEANMARKER node found at 0x01e0fbfc, not first node in block (0x01e00000)
    [ 19.511496] jffs2: notice: (1) jffs2_build_xattr_subsystem: complete building xattr subsystem, 0 of xdatum (0 unchecked, 0 orphan) and 0 of xref (0 dead, 0 orphan) found

    Ending with
    [ 19.527264] VFS: Mounted root (jffs2 filesystem) readonly on device 31:5.
    [ 19.535241] Freeing unused kernel memory: 192K (803d0000 - 80400000)
    [ 19.541797] Kernel panic - not syncing: No working init found. Try passing init= option to kernel. See Linux Documentation/init.txt for guidance.
    [ 19.566820] Rebooting in 1 seconds..

    and then nothing.



  • @Sycol said in Kernel Panic! No Working init found.:

    I ran the firmware update from the webapp for my 2+. It bricked. I've noticed that my problem is with the kernel.Ive tried with this
    http://community.onion.io/topic/1154/omega-2-usb-firmware-install-after-brick-resolved
    but i cant even get the menu with the reset up.

    Try this way please:

    • power OFF your Omega2+
    • press and hold down the Reset button (the momentary push button between the FW_RST pin and the +3.3V)
    • switch the Omega's power ON
      and after this you should see the UBoot menu on the serial console...

    Good luck!



Looks like your connection to Onion Community was lost, please wait while we try to reconnect.