Omega2S failure to join WiFi from MacOS Mojave



  • Hello group! For the past several months, both of my MacOS Mojave (10.14.6) computers have failed to join my Omega 2Ss' access-point Wi-Fi networks. I have duplicated this problem with two Mac computers and two Omegas. It is not a single-instance failure. However, my iPhones and iPads have no trouble joining the Omegas' Wi-Fi AP networks. Additionally, my Macs had no trouble joining the Omega Wi-Fi AP networks several months ago (before I upgraded the MacOS machines to 10.14.6 Mojave.)

    This makes me think that there is specifically an incompatibility between MacOS 10.14.6 and my current Omega Wi-Fi firmware, which is:

    root@Omega-1979:~# uname -a
    Linux Omega-1979 4.4.74 #0 Tue Jul 31 16:32:08 2018 mips GNU/Linux

    The exact symptoms are:

    • my Macs can see the Omega Wi-Fi AP network
    • I select the Omega Wi-Fi AP network from the Mac Wi-Fi menu
    • The Mac presents a dialog asking to enter a WPA password
    • I enter the password (I'm sure I'm doing this correctly)
    • There is a ~30-second pause
    • The Mac presents an error dialog saying "Connection failed" with no further information.
    • There is an Apple Wi-Fi Diagnostics tool, which unfortunately requires me to join the Omega WI-Fi network to debug further, and so cannot help either.
    1. Has anybody else experienced this problem?
    2. Any suggestions for further debugging?

    Tim



  • Note: I just restored my Omega to factory defaults (by pressing and holding the reset button on the Dock). The Omega can successfully join my home Wi-Fi network, which is a 2.4 GHz Apple AirPort Extreme router. After it joined, I typed "oupgrade" to check for latest firmware. Result:

    root@Omega-1979:~# oupgrade

    Device Firmware Version: 0.2.2 b200
    Checking latest version online...
    url: https://api.onioniot.com/firmware/omega2p/stable
    Repo Firmware Version: 0.2.2 b200
    Comparing version numbers
    Device firmware is up to date!

    However, the problem described in my original post persists. My macOS 10.14.6 computers can see the Omega's Wi-Fi AP network (which has the default name, "Omega-1979" and password "12345678"), but they cannot join it.

    So ... help!



  • @Tim-DeBenedictis what happens if you have no encryption selected?



  • I also use Mojave (latest release) and I have not had trouble connecting to Onion.

    Perhaps, though, there is an issue in a driver for a specific WiFi device that was released in Mojave 10.14.6. What macs do you have?


Log in to reply
 

Looks like your connection to Community was lost, please wait while we try to reconnect.